Oppskrift: Torsketunger med kremet fiskesaus laget av fiskekraft
- Wilhelmsen
- 11. feb. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 17. feb. 2024

Følgeren vår Magnus Jagland Kjeldsen er en poet både når det kommer til lyrikk og mat. Magnus er en superglad drammenser som elsker naturen og å lage mat til familien og venner. Han er spesielt glad i å komponere egne menyer der han utforsker nye varianter. I 6 år har han jobbet på sjøen og fanget både kongekrabber , sild og torsk. Attpåtil har han gitt ut diktbok! Han har delt en oppskrift på torsketunger med oss som vi veldig gjerne vil publisere.
Hva er torsketunger?
Torsketunge består for det meste av bakmuskelen under fiskens tunge. Selve tungen er en mindre del som ligger oppå denne muskelen og har en geléaktig konsistens. Torsketunger varierer i størrelse, men veier normalt mellom 30–40 gram. Hvis du velger å kjøpe torsketunger fra Torsvågbruket, så leveres de i poser på 1 kg.
Ingredienser
6 sjalottløk
8 små tomater
3 hvitløksfedd
1 liten boks med kremfløte
1 boks med urtesmøreost
2 glass hvitvin
Fersk pasta
Torsketunger fra Torsvågbruket
Fiskekraft
Husk å steke torsketungene separat. Resten er opp til deg selv og fantasien å finne ut av. Serveres på en seng av pasta. Håper det smaker!